Om oss

Kal, 1979, blyerts & bläck på papper Touko Laaksonen, 1920-1991 Konstnärens gåva till SLM Göteborg/Stig Walbrecht

SLM Göteborg (Scandinavian Leathermen Göteborg) är en icke-politisk och en icke vinstdrivande medlemsförening för män som har sex med män och är intresserade av läder, bdsm och andra fetischer. Föreningen bedrivs på idéell basis av dess medlemmar och styrs av en på årsmötet vald styrelse.

Föreningen är i sin tur medlem i den Nordisk/Baltiska organisation Top of Europe (ToE) vilken består av klubbar i Sverige, Danmark, Norge, Finland, (Island) och Estland. Sedan 19997 är vi även medlemmar i European Confederation of Motorcycle Clubs (ECMC) vilket är en organisation för icke-kommersiella läder- och fetischklubbar i Europa.

Historia
Nuvarande föreningen SLM Göteborg grundades 1994. Redan i början på 70-talet fanns en SLM förening i Göteborg, som då var en av de äldsta i Europa, men verksamheten lades ner på 80-talet. På Karl Johansgatan hade vi en egen lokal fram tills  2006, då vår hyresvärd RFSL Göteborg flyttade. Sedan dess har vi hyrt in oss på olika ställen i Göteborg.

Verksamheten
Även om styrelsen har huvudansvaret krävs att så många medlemmar som möjligt hjälps åt för att bidra till att driva och utvecklinga klubben. Baren och entrén behöver bemannas varje öppetkväll, olika event behöver mer eller mindre förberedelser och lokalen måste underhållas. Därför är det viktigt att varje medlem gör vad han kan för att bidra.

Hitta till oss
SLM Göteborg letar efter en fast lokal, och hyr fram tills dess olika lokaler för våra träffar. Se evenemang.