Om oss

Kal, 1979, blyerts & bläck på papper Touko Laaksonen, 1920-1991 Konstnärens gåva till SLM Göteborg/Stig Walbrecht

Kal, 1979, blyerts & bläck på papper Touko Laaksonen, 1920-1991 Konstnärens gåva till SLM Göteborg/Stig Walbrecht

SLM Göteborg (Scandinavian Leathermen Göteborg) är en icke-politisk och en icke vinstdrivande medlemsförening för män som har sex med män och är intresserade av läder, bdsm och andra fetischer. Föreningen bedrivs på idéell basis av dess medlemmar och styrs av en på årsmötet vald styrelse.

Föreningen är i sin tur medlem i den Nordisk/Baltiska organisation Top of Europe (ToE) vilken består av klubbar i Sverige, Danmark, Norge, Finland, (Island) och Estland. Sedan 19997 är vi även medlemmar i European Confederation of Motorcycle Clubs (ECMC) vilket är en organisation för icke-kommersiella läder- och fetischklubbar i Europa.

Historia
Nuvarande föreningen SLM Göteborg grundades 1994. Redan i början på 70-talet fanns en SLM förening i Göteborg, som då var en av de äldsta i Europa, men verksamheten las ner på 80-talet. Den enda egna lokalen som vi haft låg på Karl Johansgatan och där höll vi till i början på 2000-talet och fick lämna lokalen 2006, då vår hyresvärd RFSL Göteborg flyttade. I övrigt har vi hyrt in oss på olika ställen i Göteborg.

Verksamheten
Även om styrelsen har huvudansvaret krävs att så många medlemmar som möjligt hjälps åt för att bidra till driften och utvecklingen av klubben. Baren och entrén behöver bemannas varje öppetkväll, olika event behöver mer eller mindre förberedelser och lokalen måste underhållas. Därför är det viktigt att varje medlem gör vad han kan för att bidra.

Hitta till oss
SLM Göteborg håller till på Sub Clubs lokaler på Ångpannegatan 4 strax bortanför Backaplan. Närmsta hållplatsen är Hjalmar Branting (alternativt Backaplan), dit du kommer med spårvagn 5, 6, 10 och 13.