Klädkod

För att få komma in på klubben måste du följa den klädkod ”dresscode” som gäller för den aktuella kvällen. Vanligtvis accepteras alla klädkoder som är godkända av SLM Göteborg men vid särskilda temafester kan det ställas särskilda krav. Vilka klädkoder som gäller för kvällen framgår av eventinformationen. Respektera klädkoderna – de bidrar till att skapa rätt stämning nere på klubben!

Det är alltid entrépersonalen som granskar och godkänner att du uppfyller kravet på rätt klädkod. Det finns inget tristare än att bli nekad i dörren, så se till att vara dressad korrekt så slipper du uppleva det.

Klubben tillåter under inga omständigheter symboler med kopplingar till nazism eller rasism. Vapen av alla slag är heller inte tillåtna på klubben.

Allmänt om klädkoder

Generellt accepteras inte kläder med tryck. Undantag gäller för märken som är accepterade inom fetischscenen, exempelvis Fred Perry, Lonsdale, Ben Sherman och Alpha Industries samt övriga ECMC/ToE-klubbar.

Klädkodsreglera kan variera mellan klubbar så kolla alltid upp vad som gäller på klubbens webbsida innan du gör ett besök.

Alla gillar inte starka dofter av parfym, aftershave, deodorant etc. Använd något diskret när du går på klubben för att visa hänsyn till de gäster som gillar kroppens egna dofter.

Accepterade klädkoder

Läder
MC-killen är den stereotype läderbögen, dressad i läderbyxor, MC-ställ eller läder chaps med eller utan jeans. På överkroppen bär han T-shirt eller linne (svart eller vitt utan tryck, se ovan), läderväst och läderjacka eller enbart ett harnesk. MC kängor/skor i läder och ibland en läderkeps ingår också i klädkoden.

Många har behållit stilen från 70-talet när läderkulturen började att utvecklas, men även nyare stilar inom MC och läder accepteras.

Gummi
Gummibögen kan vara helt eller delvis klädd i gummi. Det finns massor att välja på, allt från ett par gummishorts till en heltäckande dräkt. Därutöver finns också mängder av tillbehör, handskar med olika design, gasmasker och stövlar inkl vadarstövlar.

Uniform
Det finns många yrken som kräver en uniform, exempelvis polismannen, brandmannen eller säkerhetsvakten. Dessa bär vanlig arbetsuniform eller paraduniform.

Militärer, officerare och meniga, klär sig i uniform från armén, flottan eller flygvapnet. Kamouflagebyxor och exempelvis t-shirt/linne accepteras också.

Skinhead / punk
Skinnskallen har vanligtvis rakad eller snaggad skalle (upp till 5 mm). Kängorna är vanligtvis högre med ca 14 hål eller mer, exempelvis Dr. Martens. Han bär till dessa urtvättade eller blekta jeans (vanligtvis Levi’s, Lee eller Wrangler) eller kamouflage. På överkroppen har han skjorta, t-shirt eller piké och till detta ibland hängslen, bomberjacka eller en blekt jeansjacka.

Skinnskallen har inget på huvudet.

Sport
Sportkillen är från topp till tå klädd för den sport som han utövar, så som fotboll, amerikansk fotboll, gymnastik, brottning, simning eller cykling. På fötterna har han det som krävs för att utöva sporten, alternativt sneakers.

Sportkillen får inte blandas med andra klädkoder, så exempelvis accepteras inte sneakers tillsammans med jeans och t-shirt.

Grovarbetare
Klädkoden grovarbetare omfattar bland annat byggjobbaren, sopgubben, rörmokaren och skogshuggaren. Grovarbetaren klär sig i motsvarande arbetskläder med tillhörande skyddsutrustning, så som visir, skyddshjälm och grova arbetskängor med stålhätta. Du får inte kombinera klädsel från olika yrken och att bära jeans och rutig skjorta räcker inte för att uppfylla kravet som skogshuggare.

Naket
Inte mycket att tillägga utan naket talar för sig själv. Det är helnaket som gäller med ett undantag; av säkerhetsskäl måste du alltid ha på dig kängor eller grova skor eller enfärgade, ej neonfärgade, sneakers när du besöker klubben.

Jocks & Underwear
Bär ett par jockstraps eller ett par kalsonger (briefs eller boxers) utan dekorationstryck på tyget. Märkesnamn eller logotyp på resårband eller etikett är däremot helt ok. I övrigt har du bar överkropp, en enfärgad svart eller vit T-shirt/linne, alternativt harnesk. På fötterna är det kängor eller enfärgade, ej neonfärgade, sneakers som gäller.

Fötter / skorna
Det generella kravet är svarta kängor, svarta grova skor eller boots, förutsatt att du inte valt en klädkod som ställer andra krav (exempelvis sport). Det är inte tillåtet att vara barfota.

 

Är du ny och inte har en välfylld garderob?

Du behöver inte vara dressad från topp till tå även om det naturligtvis uppskattas och skapar en bra stämning och gemenskap på klubben. Är du ny inom fetischscenen så har du kanske inte en så välfylld garderob.

Baskravet är:

  • Svart eller vit t-shirt/linne utan tryck
  • Svarta eller blå jeans av standardmodell, utan tryck eller andra märkesdetaljer
  • Grova svarta kängor, t ex militärkängor, arbetskängor eller skinheadkängor

 

Kom ihåg att du kan byta om på klubben om du föredrar det.